Praktijk voor Haptonomie Marjan van Veen

--

Algemene voorwaarden Praktijk voor Haptonomie Marjan van Veen

Toepasselijkheid en totstandkoming van de overeenkomst 

• Tenzij schriftelijk anders wordt overeengekomen, zijn deze algemene voorwaarden van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten inzake door Praktijk voor Haptonomie Marjan van Veen uit te voeren opdrachten. 
Wijzigingen, aanvullingen en/of uitbreidingen van de overeenkomst, dan wel bedingen afwijkend van deze algemene voorwaarden zijn voor de praktijk slechts bindend indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk tussen partijen zijn overeengekomen.
Lidmaatschap beroepsvereniging
Marjan van Veen is lid van de NVPA en de VBAG. Deze verenigingen zijn aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ. Informatie over deze beroepsverenigingen en over de koepelorganisatie kunt u vinden op www.haptonomievanveen.nl en op www.NVPA.org, www.VBAG.nl en op www.RBCZ.nu.
Behandeling
Behandeling is een door Marjan van Veen aangeboden dienst na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de cliënt welke binnen het opleidingsgebied ligt van Haptonomie van Veen.
De behandeling start met uw schriftelijke toestemming met een intakegesprek, waarna een behandelplan wordt opgesteld, dat met u besproken wordt. Dit behandelplan zal worden opgenomen in uw dossier.
De sessies duren 1 uur en vinden met een zekere regelmaat plaats, zodat er een doorgaand proces kan ontstaan.
U kunt zonder verwijzing van een arts of een specialist terecht. Echter indien aanvullende informatie is vereist, wordt contact opgenomen met uw huisarts, ARBO-arts of andere specialist. Dit gaat altijd in samenspraak en overleg met u en u ondertekent de behandelingsovereenkomst voor deze overdracht.
Wanneer andersoortige behandeling gewenst is, wordt u doorverwezen naar een andere zorginstelling of specialist, al dan niet via de huisarts.
Op het moment dat ik ziek ben, vindt er geen vervanging plaats. De behandeling gaat dan niet door en wordt naar een andere datum/tijd verplaatst. • In geval van langdurige ziekte wordt in overleg met u de voortgang van de therapie geregeld met het doorverwijzen naar een collega-therapeut, of wordt de behandeling stopgezet. Daarbij zal ervoor, zover het kan, meegedacht worden welke andere therapie mogelijk geschikt is om mee verder te gaan. Hiervoor ondertekent u de behandelingsovereenkomst.
De kosten per behandeling bedragen €85,- per uur. Het tarief is vrijgesteld van BTW. • De factuur betaalt u per overboeking via de bank. De factuur wordt u na de behandeling toegestuurd via een email.
Betalingen dienen binnen 14 dagen te worden voldaan. Bij niet tijdig betalen kunnen de wettelijke rente en administratiekosten in rekening gebracht worden. Mocht betaling uitblijven dan zal een incassobureau worden ingeschakeld. Extra gemaakte kosten zullen altijd aan u doorberekend worden.
De Praktijk is opgenomen in het AGB register, wat maakt dat de behandeling (mogelijk) (gedeeltelijk) vergoed kan worden vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekeraars. U dient zelf vooraf te informeren wat u vergoedingsmogelijkheden zijn. Van belang is dat ik lid ben van de NVPA dan wel de VBAG en ben aangesloten bij de koepel RBCZ en voldoe aan de eisen die gesteld worden op het gebied van Medische/psychosociale basiskennis.
Annulering
Natuurlijk kan het voorkomen dat u ziek wordt of dat een gemaakte afspraak om andere redenen niet nagekomen kan worden. U dient dit minimaal 24 uur van tevoren door te geven. Bij niet tijdige annulering wordt de sessie in rekening gebracht, dit geldt ook voor de eerste afspraak. Wordt u binnen 24 uur ziek, of is een andere vorm van overmacht, neem dan zo snel mogelijk contact op, dan kunnen we samen tot een oplossing komen.
Annuleringen geeft u bij voorkeur per mail door als deze ruim voor de 24 uur zijn. Anders per voorkeur telefonisch/whatsapp of per sms, waarbij de datum van ontvangst bindend is.
Dossiervoering
De zorgverlener is wettelijk verplicht tot dossiervoering. U heeft het recht te allen tijde deze rapportages op te vragen en in te zien. Het dossier blijft eigendom van de zorgverlener. • 20 jaar na afronding van het proces van uw behandeling, of het laatste contactmoment wordt het dossier vernietigd. • De zorgverlener heeft een geheimhoudingsplicht en gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw dossier. Informatie wordt alleen met uw toestemming opgevraagd en/of verstrekt aan andere zorgverleners, familie.
Zaken als het recht op informatie, omgang in het kader van privacy en toestemming voor behandeling zijn vastgesteld in de wet op geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) en richtlijnen van de koepel en de beroepsvereniging. Zie ook de privacyverklaring
Klachtenregeling
Ik stel me ten doel om de zorg voor u zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ik doe daarvoor mijn uiterste best en houdt me hierbij aan de Beroepscode. Desondanks kan het voorkomen dat u ontevreden bent of een klacht heeft over de door mij geboden zorg. Deze klachtenprocedure dient ervoor om u als cliënt te informeren over de mogelijkheden om uw ontevredenheid of klacht kenbaar te maken.
Als u vragen heeft over de behandeling, ontevreden bent of een klacht heeft, dan kunt u dit altijd aan mij kenbaar maken. We kunnen in een gesprek dan samen komen tot duidelijkheid en hopelijk een bevredigende oplossing. Lukt dit niet, dan kunt u zich beroepen op de onafhankelijke klachtenprocedure van de NVPA dan wel de VBAG, de klachtenfunctionaris dan wel de geschillencommissie van het SCAG.  Een klacht indienen – NVPA
Wanneer u een klacht indient via de beroepsvereniging/koepel, de klachtenfunctionaris, of de geschillencommissie informeert u de zorgverlener te alle tijde vooraf.
Aansprakelijkheid
• U bent zelf verantwoordelijk voor het geven, gevraagd of ongevraagd, van de juiste informatie tijdens het behandelingstraject. U bent verantwoordelijk voor uw eigen proces. Dit betekent dat als u vindt, dat de behandeling niet helpt, u iets niet begrijpt, of het ergens niet mee eens bent, u dit zelf aangeeft. Dit geldt ook voor eventuele wijzigingen ten aanzien van het medicijngebruik, gezondheid, zorgverzekering, huisarts, NAW gegevens etc.
De praktijk is niet aansprakelijk voor materiële schade die u geleden heeft door het bezoeken van de praktijk. Dit geldt tevens voor zoekgeraakte spullen, of beschadiging van uw materialen, tijdens of na een bezoek aan de praktijkruite.
De praktijk heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
De meldcode is een code waarin staat hoe een zorgverlener moet omgaan met het signaleren en melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Iedere zorgverlener met een beroepsgeheim heeft op basis van de wet jeugdzorg het recht om vermoedens van kindermishandeling te melden. Het meldrecht omvat het recht om op verzoek van het Meldpunt Kindermishandeling informatie te verstrekken over de ouders en/of het kind, zo nodig zonder toestemming van het kind en/of de ouder.
AVG
De praktijk houdt persoongegevens bij van cliënten en is op basis daarvan onderhevig aan de AVG. Daarover kunt op www.haptonomievanveen.nl meer informatie vinden in de privacyverklaring.
Toepasselijk recht
Op de rechtsverhouding tussen zorgverlener en cliënten is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.


 

 

 

E-mailen
Map