Praktijk voor Haptonomie Marjan van Veen

 

Over mij

 

Marjan van Veen

Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, heb ik op een gegeven moment voor een andere loopbaan gekozen. Ik kreeg steeds meer interesse in de mensen waar ik mee te maken had en minder in de regels en cijfers waar ik mee werkte.


Jaren hiervoor was mijn interesse in het menselijk lichaam al gewekt door de ontwikkelingsmotoriek Methode Niek Brouw. Een methode die een uniek systeem van fysieke oefeningen kent, en een kans biedt om weer verder te kunnen wanneer je psychisch/lichamelijk bent vastgelopen. Het geeft bewustwording, ontwikkelingskansen en bewegingsvrijheid.


Dat bracht mij tot de keuze voor de opleiding tot haptotherapeut bij de vakopleiding haptonomie Synergos in Amersfoort.

In de haptonomie gaat het ook over ervaren en bewustworden van jezelf en over 'wat beweegt jou'. Niet alleen denken en handelen zijn de pijlers in je leven. Het voelen naar binnen van je eigen lichaam, je eigen ervaringen, je fysieke en emotionele signalen. Het is boeiend om van daaruit op pad te gaan en te ontdekken wie jij bent met je mogelijkheden en groeikansen in je leven.

Ik ben in de afgelopen 20 jaar met interesse en plezier cursussen blijven volgen over de methode Niek Brouw naast mijn opleiding tot, en werk als haptotherapeut en andere nascholingen.