Praktijk voor Haptonomie Marjan van Veen

 

ErvaringenEen aantal jaar geleden kwam ik bij Marjan van Veen voor haptotherapie. Na het overlijden van mijn vader in 1993, ik was 14 jaar, is er een scheiding gekomen tussen mijn verstand en gevoel. Hierdoor ben ik in een overlevingsstand gekomen.
Toen ik besloot het Verlaat Verdriet verwerkingsproces aan te gaan waren niet alleen gesprekken en doen (o.a. Creatieve Therapie) voor mij wenselijk. Ik wilde weer in contact komen met mijzelf. Nadat anderen mij vertelde over hun ervaring met haptonomie heb ik mij hierin verdiept. Het sprak mij aan. Via internet kwam op de website van Marjan.
Haptonomie is iets dat niet binnen nu en een week merkbaar is. Het is een geleidelijk proces wat tijd nodig heeft. Stapje voor stapje leerde ik mijn lichaam kennen. Ik ging steeds meer voelen waar blokkades zich in mijn lichaam vastzette en wat dit met mij deed. Er kwamen soms heftige emoties vrij die ik al jaren had weggestopt. Door steeds een stapje verder te gaan kwam er meer ruimte in mij. Ik heb geleerd signalen en blokkades eerder op te merken en hier actiever mee aan de slag te gaan. Ik heb geleerd te luisteren naar mijn lichaam en geest, en rust in te bouwen in plaats van doorgaan en tien dingen te gelijk te doen.
Door de vaak eenvoudige oefeningen die ik mee krijg, kan ik dit direct in de praktijk toepassen. Ik ben momenteel alert hierop. Ik voel en zie veranderingen.
Voor een Verlaat Verdrieter is vertrouwen een moeilijk onderwerp. Marjan heeft mij geleerd om vertrouwen in haar te hebben. Marjan is rustig met een groot luisterend oor. Ze kan op een fijne manier concreet benoemen wat er in mij omgaat. Hierdoor heb ik geleerd om lichamelijke gewaarwordingen zelf beter en eerder op te merken en dit met haar te kunnen delen.
Haptonomie is in mijn Verlaat Verdriet verwerkingsproces een waardevolle aanvulling om de scheiding tussen verstand en gevoel te doen verminderen en bewuster in het leven te komen staan.

StephanieWat anderen nog meer zeggen over Marjan

Rots in de branding